Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Kan iemand mij verder helpen a.u.b??
Ik moet namelijk deze vergelijking: p=(1-k)a+k(2a-b) naar een eenvoudigere vergelijking krijgen namelijk van de vorm:
p=(...)a+(...)b
Zou iemand mij kunnen verder helpen want dan ik terug verder aan mijn oefening werken.

Rob
2de graad ASO - woensdag 26 maart 2003

Antwoord

We beginnen met:
p = (1-k)a+k(2a-b)

Haakjes verdrijven geeft:
p = a - a·k + 2·a·k - k·b

Samennemen van gelijksoortige termen geeft:
p = a + a·k - k·b

Tot slot kan a buiten haakjes worden gebracht en dit geeft:
p = (1+k)·a - k·b

Dit is de gewenste vorm.

wh
woensdag 26 maart 2003

©2001-2024 WisFaq