Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenvraag 83-84

Gegeven:
m: (2,4,1)+l(0,3,1) en n:(-1,1,1)+m(-3,0,1)

Gevraagd:
Bepaal de vergelijking van vlak W door m en n.

Ik heb als steunvector (2,4,1) genomen van n en de twee richtingsvectoren van m en n.

(2,4,1)+l(0,3,1)+m(-3,0,1) als ik deze omzet krijg ik de vergelijking W: x+y+3z-9=0

Maar dit is niet goed ze hebben de vergelijking:
x-y+3z=1?

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 25 april 2020

Antwoord

Ergens een rekenfoutje gemaakt?

$
\begin{array}{l}
\left\{ \begin{array}{l}
{\rm{x = 2 - 3}}\mu \\
{\rm{y = 4 + 3}}\lambda \\
{\rm{z = 1 + }}\lambda {\rm{ + }}\mu \\
\end{array} \right. \\
\left\{ \begin{array}{l}
{\rm{x = 2 - 3}}\mu \\
{\rm{y = 4 + 3}}\lambda \Rightarrow 3\lambda = y - 4 \\
{\rm{3z = 3 + 3}}\lambda {\rm{ + 3}}\mu \\
\end{array} \right. \\
(1) + (3) \\
x + 3z = 5 + \left( {y - 4} \right) \\
x - y + 3z = 1 \\
\end{array}
$

WvR
zaterdag 25 april 2020

©2001-2024 WisFaq