Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe lang duurt de rit?

De afstand tussen Groningen en Den Haag is 231 km. De auto rijdt gemiddeld 110 km per uur.
  • Hoe lang duurt de rit?
Hoe kan het dat het antwoord 2.1 uur is?

Romeo
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 29 september 2019

Antwoord

Als je de afstand deelt door snelheid bereken je afgelegde weg. Toch?

$
\eqalign{
& snelheid = \frac{{afgelegde\,\,\,weg}}
{{tijd}} \cr
& 3 = \frac{{12}}
{4} \Rightarrow 4 = \frac{{12}}
{3} \cr
& tijd = \frac{{afgelegde\,\,\,weg}}
{{snelheid}} \cr
& tijd = \frac{{231\,\,\,km}}
{{110\,\,\,km/uur}} = 2,1\,\,\,uur \cr}
$

Helpt dat?

WvR
zondag 29 september 2019

 Re: Hoe lang duurt de rit? 

©2001-2024 WisFaq