\require{AMSmath} Bewerkingen in vaste volgorde Deze begrijp ik niet: Romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 23 april 2019 Antwoord Het gaat vooral om de volgorde van de bewerkingen. Eerst tussen de haakjes en dan eerste machtsverheffen, dan vermenigvuldigen en delen, dan optellen en aftrekken.Dat gaat zo:$\eqalign{ & \left( {1^2 + 2^2 } \right) + (3^2 + 4^2 ) = \left( {1 + 4} \right) + (9 + 16) = 5 + 25 = 30 \cr & (4^3 - 2^3 ):\left( {3^4 - 6^2 + 1^2 } \right) = (64 - 8):(81 - 36 + 1) = 56:46 = 1\frac{5}{{23}} \cr & 5^4 :(4^2 + 3^2 ) - (3^3 - 2^4 ) = 625:(16 + 9) - (27 - 8) = 625:25 - 19 = 25 - 19 = 6 \cr & (2^5 - 3^3 )^2 - \left( {2^3 - 3} \right)^2 = \left( {32 - 27} \right)^2 - (8 - 3)^2 = 5^2 - 5^2 = 0 \cr} $Je moet maar 's kijken welke stappen je dan niet begrijpt. We horen het wel... WvR dinsdag 23 april 2019 Re: Bewerkingen in vaste volgorde Re: Bewerkingen in vaste volgorde ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Deze begrijp ik niet: Romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 23 april 2019
Romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 23 april 2019
Het gaat vooral om de volgorde van de bewerkingen. Eerst tussen de haakjes en dan eerste machtsverheffen, dan vermenigvuldigen en delen, dan optellen en aftrekken.Dat gaat zo:$\eqalign{ & \left( {1^2 + 2^2 } \right) + (3^2 + 4^2 ) = \left( {1 + 4} \right) + (9 + 16) = 5 + 25 = 30 \cr & (4^3 - 2^3 ):\left( {3^4 - 6^2 + 1^2 } \right) = (64 - 8):(81 - 36 + 1) = 56:46 = 1\frac{5}{{23}} \cr & 5^4 :(4^2 + 3^2 ) - (3^3 - 2^4 ) = 625:(16 + 9) - (27 - 8) = 625:25 - 19 = 25 - 19 = 6 \cr & (2^5 - 3^3 )^2 - \left( {2^3 - 3} \right)^2 = \left( {32 - 27} \right)^2 - (8 - 3)^2 = 5^2 - 5^2 = 0 \cr} $Je moet maar 's kijken welke stappen je dan niet begrijpt. We horen het wel... WvR dinsdag 23 april 2019
WvR dinsdag 23 april 2019
©2001-2024 WisFaq