Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 87598 

Re: Regels voor logaritmische vergelijkingen

Bedankt voor 't snelle antwoord en voor de gegeven uitwerking om N in t uit te drukken in het Naschrift. Waarschijnlijk zal er nog en tweede vergelijking nodig zijn om zowel N als t in een reëel getal op te lossen.

De aannames van de constanten(?) b en g aan 't slot begrijp ik niet.

Adriaa
Ouder - woensdag 13 februari 2019

Antwoord

De waarden van $b$ en $g$ kan je benaderen met een rekenmachine:

$
\eqalign{
& \left( {\frac{1}
{3}} \right)^{0,63} \approx 0,50 \cr
& \left( {\frac{1}
{3}} \right)^{ - 1,92} \approx 8,24 \cr}
$

Probleem opgelost?

WvR
woensdag 13 februari 2019

 Re: Re: Regels voor logaritmische vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq