Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal bepalen

Goedenavond!

Vandaag ben ik bezig met het oefenen van integreren. Ik loop echter tegen een som aan.. althans, de uitkomst van de som
Een integraal met bovengrens 0 en ondergrens -1 en f(x) = x^1/3 =
Zie dit hieronder als een notatie van een integraal!
0
x^1/3 = {3/4·x^$\frac{4}{3}$} = 3/4 · 0^$\frac{4}{3}$ - 3/4 · -1^$\frac{4}{3}$
-1

= 0 - 3/4 · -1^$\frac{4}{3}$
Dit is toch echt 3/4?!
Mijn antwoordenboeken en alle andere 'integral calculators' geven -3/4 aan. Maar -3/4 · -1 is toch 3/4?!
Het lijkt wel of ze de - tussen 0 en 3/4 niet meerekenen..
Weet u hoe dit komt? Of maak ik een rekenfout?

Vriendelijke groet,
Stijn

Stijn
Cursist vavo - zaterdag 5 januari 2019

Antwoord

Je maakt inderdaad een rekenfout (eigenlijk een haakjesfout):
$(-1)^{4/3}=1$
Maakt dit het wat duidelijker?

js2
zaterdag 5 januari 2019

©2001-2024 WisFaq