Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële en logaritmische functies

De functies f(x) = 2x en h(x) = 2log(x) zijn elkaars inverse. De exponentiële functie f(x) = gx heeft als inverse de logaritmische functie finv(x) = glog(x)

Dan wordt er een voorbeeld gegeven met
f(x) = 2x en finv (x) = 2log (x)

Je ziet dat Df inv = Bf = {0,$>$} en Bf inv = Df = R

De laatste bovenstaande regel snap ik niet. Dit wordt zo uitgelegd in de theorie.

Dirk B
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 8 december 2018

Antwoord

D staat voor domein en B voor beeld of bereik. Wordt dat duidelijker of niet, zo?

js2
zaterdag 8 december 2018

 Re: Exponentiële en logaritmische functies 

©2001-2024 WisFaq