Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe kan ik x berekenen?

0,40x $-$ 0,15x + 10.000.000 $-$ 0,6 × 0,04 × (200.000.000 + x) = 8.000.000

Ben
Student hbo - maandag 3 december 2018

Antwoord

Werk de haakjes weg, neem gelijksoortige termen samen, de term met 'x' links en het getal rechts, deel links en rechts door een handig getal...

$0,40x - 0,15x + 10.000.000 - 0,6 × 0,04 × (200.000.000 + x) = 8.000.000$
$0,40x - 0,15x + 10.000.000 - 0,024 × (200.000.000 + x) = 8.000.000$
$0,40x - 0,15x + 10.000.000 - 4.800.000 - 0,024x = 8.000.000$
$0,226x + 10.000.000 - 4.800.000 = 8.000.000$
$0,226x + 5.200.000 = 8.000.000$
$0,226x = 2.800.000$
$x = 12.389.380$

Helpt dat?

WvR
maandag 3 december 2018

©2001-2024 WisFaq