Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Hulpmiddelen

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Plaatjes en verhalen

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat

Wiskundeleraar


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijkingen

Waarom voldoet -2 niet in het voorbeeld?

felici
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 juni 2018

Antwoord

De logaritme $\log(a)$ is alleen gedefinieerd voor $a$>$0$. Dus $\log(-4)$ en $\log(-2)$ kan je niet gebruiken. $x=-2$ is derhalve geen oplossing van de vergelijking.

WvR
woensdag 13 juni 2018

©2001-2023 WisFaq