Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Hulpmiddelen

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Plaatjes en verhalen

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat

Wiskundeleraar


\require{AMSmath}

Voorbeeld formules combineren

Hallo, ik ben deze vraag aan het bekijken! Ik snap hem helemaal op 1 puntje na. Waar komt de $-100q$ vandaan? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Noa
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 maart 2018

Antwoord

Tussen de regels door:

$
\eqalign{
& \left( {q - 50} \right)^2 = \cr
& \left( {q - 50} \right)\left( {q - 50} \right) = \cr
& q^2 - 50q - 50q + 2500 = \cr
& q^2 - 100q + 2500 \cr}
$

..en meer moet het niet zijn.

PS
Hopelijk is de uitwerking op wiskundeleraar dan wel duidelijk geworden. Anders nog maar verder vragen.

WvR
woensdag 28 maart 2018

©2001-2023 WisFaq