Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren met e en x als exponent

Hoe differentieer je exÖx
Is het niet zo dat je de e... moet laten staan en dat dan maal de 'ln van e' moet doen dat je dus exÖx krijgt?
In de uitwerkingen staat dat er 11/2x·exÖx uitkomt, en dat begrijp ik niet.

leonar
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 maart 2003

Antwoord

Moet je niet de kettingregel gebruiken?
De functie f(x)=exÖx laat zicht schrijven als:
f(x)=g(h(x)), met:
g(x)=ex
h(x)=xÖx

Dus: [g(h(x))]'=g'(h(x))·h'(x) (zie formulekaart)
f'(x)=exÖx·11/2·x1/2
f'(x)=11/2Öx·exÖx

WvR
zondag 16 maart 2003

 Re: Differentiëren met e en x als exponent 

©2001-2024 WisFaq