Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van drie vergelijkingen met drie onbekenden

Ik heb drie vergelijkingen met drie onbekenden, te weten a, b en c met 0$<$a, 0$<$b, 0$<$c. De vergelijkingev zijn als volgt:

x = b·a/(b·a·c+a2+a·c)

y = (b·a·c+a·c)·b2·a2/((b·a·c+a2+a·c)2·(b·a·c+2·a2+a·c))

z = 2·b2·a2·(b2·a2·c2+5·b·a2·a·c+2·b·a·a·c·c-6·b·a·a2+6·a2·a2+5·a·a2·c+a2·c2)/((b·a·c+3·a·a+a·c)·(b·a·c+2·a·a+a·c)·(b·a·c+a·a+a·c)2)

Het oplossen lukt me niet, ook niet met Maple. Zit er ergens een afhankelijkheid in? Misschien in b?

Ad van
Docent - donderdag 21 september 2017

Antwoord

Volgens mij heb je hier drie vergelijkingen met zes onbekenden:
x,y,z,a,b,c.

hk
donderdag 21 september 2017

 Re: Oplossen van drie vergelijkingen met drie onbekenden 

©2001-2024 WisFaq