Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Optellingsformules

Hoe kan je dit oplossen door optellingsformules toe te passen?

tan(3$\delta$/2-$\alpha$)

Alvast bedankt

Emile
3de graad ASO - woensdag 20 september 2017

Antwoord

Wat wil je dan precies oplossen? Ik zie geen vergelijking of wil je misschien de uitdruking anders schrijven? In 't algemeen geldt:

$
\eqalign{\tan \left( {x \pm y} \right) = \frac{{\tan (x) \pm \tan (y)}}{{1 \mp \tan (x)\tan (y)}}}
$

Bedoel je dat?

Zie Wikipedia | Lijst van goniometrische gelijkheden

WvR
woensdag 20 september 2017

©2001-2024 WisFaq