Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee manieren voor het oplossen van cosinusvergelijking

Hallo,
Ik heb 2 manieren gekregen om de vergelijking cos(a) = cos(b) om te lossen namelijk:
a = b + k x 2$\pi$
a = -b + k x 2$\pi$
en de andere manier als volgt:
a = b + k x 2$\pi$
a = 2$\pi$ - b + k x 2$\pi$

Mijn vraag is nu welke van de twee kan je beter gebruiken en welke van de twee is makkelijker om te gebruiken?

Nivard
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 juni 2017

Antwoord

Het is hetzelfde. De waarde voor k is dan voor dezelfde hoeken anders, maar omdat het toch modulo 2$\pi$ is, maakt dat helemaal niets uit!

WvR
zaterdag 24 juni 2017

 Re: Twee manieren voor het oplossen van cosinusvergelijking 

©2001-2024 WisFaq