\require{AMSmath} Vergelijkingen met e Kan iemand mij helpen ?2·e-2y - e2y =0Alvast bedankt! Aline Student universiteit België - zaterdag 18 maart 2017 Antwoord Hallo Aline,Schrijf de vergelijking als:2e-2y=e2yVermenigvuldig beide leden met e2y(links valt de e-macht weg, zie Rekenregels voor machten)Links en rechts de natuurlijke logaritme nemen om de e-macht 'weg te werken'y oplossen met de balansmethode.OK zo? GHvD zaterdag 18 maart 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand mij helpen ?2·e-2y - e2y =0Alvast bedankt! Aline Student universiteit België - zaterdag 18 maart 2017
Aline Student universiteit België - zaterdag 18 maart 2017
Hallo Aline,Schrijf de vergelijking als:2e-2y=e2yVermenigvuldig beide leden met e2y(links valt de e-macht weg, zie Rekenregels voor machten)Links en rechts de natuurlijke logaritme nemen om de e-macht 'weg te werken'y oplossen met de balansmethode.OK zo? GHvD zaterdag 18 maart 2017
GHvD zaterdag 18 maart 2017
©2001-2024 WisFaq