\require{AMSmath} Gelijkvormigheid Gegeven is een rechthoekige driehoek ABC met hoogtelijn CH. Daarin zijn verder nog gegeven dat AB=48 en BC=40,16. Gevraagd wordt om de lengte van AH te berekenen. Zo nodig afronden op 2 decimalen. Ali Leerling mbo - donderdag 15 september 2016 Antwoord Hallo Ali, Bereken eerst AC met behulp van Pythagoras. Maak vervolgens gebruik van de gelijkvormigheid van de driehoeken ABC en ACH. Lees je volgende keer ook nog even de spelregels, met name punt 4 en 7? GHvD donderdag 15 september 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven is een rechthoekige driehoek ABC met hoogtelijn CH. Daarin zijn verder nog gegeven dat AB=48 en BC=40,16. Gevraagd wordt om de lengte van AH te berekenen. Zo nodig afronden op 2 decimalen. Ali Leerling mbo - donderdag 15 september 2016
Ali Leerling mbo - donderdag 15 september 2016
Hallo Ali, Bereken eerst AC met behulp van Pythagoras. Maak vervolgens gebruik van de gelijkvormigheid van de driehoeken ABC en ACH. Lees je volgende keer ook nog even de spelregels, met name punt 4 en 7? GHvD donderdag 15 september 2016
GHvD donderdag 15 september 2016
©2001-2024 WisFaq