Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten

Beste
Hoe los ik de volgende limiet op?
ll=-infty rl= +infty
lim x$\to$o (x3-2x2-5x)/(x4-x2)

David
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 22 juli 2016

Antwoord

Ik zou eerst een $x$ uit teller en noemer wegdelen en dat de breuk als volgt opschrijven:
$$
\frac1x\cdot\frac{x^2-3x-5}{x^2-1}
$$De tweede breuk heeft limiet $5$ voor $x$ naar $0$; dan kun je met, hopelijk, bekende rekenregels voor limieten met $\infty$ er in je antwoord afleiden.

kphart
vrijdag 22 juli 2016

©2001-2024 WisFaq