\require{AMSmath} Complexe vergelijkingen Hoe kom ik aan z1=2+j en z2=3j voor de volgende vergelijking in C?z2-(2+4i)·z-3+6i=0Alvast bedankt David Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 2 juli 2016 Antwoord Wat dacht je van kwadraatafsplitsen?$\eqalign{ & {z^2} - (2 + 4j) \cdot z - 3 + 6j = 0 \cr & {(z - \left( {1 + 2j} \right))^2} - ( - 3 + 4j) - 3 + 6j = 0 \cr & {(z - 1 - 2j)^2} + 3 - 4j - 3 + 6j = 0 \cr & {(z - 1 - 2j)^2} + 2j = 0 \cr & {(z - 1 - 2j)^2} = - 2j \cr & z - 1 - 2j = 1 - j \vee z - 1 - 2j = - 1 + j \cr & z = 2 + j \vee z = 3j \cr} $Is dat handig? WvR zaterdag 2 juli 2016 Re: Complexe vergelijkingen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kom ik aan z1=2+j en z2=3j voor de volgende vergelijking in C?z2-(2+4i)·z-3+6i=0Alvast bedankt David Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 2 juli 2016
David Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 2 juli 2016
Wat dacht je van kwadraatafsplitsen?$\eqalign{ & {z^2} - (2 + 4j) \cdot z - 3 + 6j = 0 \cr & {(z - \left( {1 + 2j} \right))^2} - ( - 3 + 4j) - 3 + 6j = 0 \cr & {(z - 1 - 2j)^2} + 3 - 4j - 3 + 6j = 0 \cr & {(z - 1 - 2j)^2} + 2j = 0 \cr & {(z - 1 - 2j)^2} = - 2j \cr & z - 1 - 2j = 1 - j \vee z - 1 - 2j = - 1 + j \cr & z = 2 + j \vee z = 3j \cr} $Is dat handig? WvR zaterdag 2 juli 2016
WvR zaterdag 2 juli 2016
©2001-2024 WisFaq