Een goniometrische vergelijking oplossen Ik kom niet uit deze opgave:Los exact op het domein [0,2$\pi$]: cos(x+1/2$\pi$)= 1/2Ik weet dat cosA= 1/2 gelijk is aan 1/3$\pi$ en -1/3$\pi$. Maar ik weet niet hoe ik dan verder moet gaanVoorbeelden II Daniel Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 mei 2016 Antwoord Let op. Daar komt ie aan!$\eqalign{ & \cos \left( {x + \frac{1}{2}\pi } \right) = \frac{1}{2} \cr & x + \frac{1}{2}\pi = \frac{1}{3}\pi + k \cdot 2\pi \vee x + \frac{1}{2}\pi = - \frac{1}{3}\pi + k \cdot 2\pi \cr & x = - \frac{1}{6}\pi + k \cdot 2\pi \vee x = - \frac{5}{6}\pi + k \cdot 2\pi \cr & Voor\,\,[0,2\pi ]: \cr & x = 1\frac{5}{6}\pi \vee x = 1\frac{1}{6}\pi \cr} $Stap voor stap... Lukt dat?6. Goniometrische vergelijkingen oplossen WvR zaterdag 21 mei 2016 ©2001-2022 WisFaq
Ik kom niet uit deze opgave:Los exact op het domein [0,2$\pi$]: cos(x+1/2$\pi$)= 1/2Ik weet dat cosA= 1/2 gelijk is aan 1/3$\pi$ en -1/3$\pi$. Maar ik weet niet hoe ik dan verder moet gaanVoorbeelden II Daniel Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 mei 2016
Daniel Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 mei 2016
Let op. Daar komt ie aan!$\eqalign{ & \cos \left( {x + \frac{1}{2}\pi } \right) = \frac{1}{2} \cr & x + \frac{1}{2}\pi = \frac{1}{3}\pi + k \cdot 2\pi \vee x + \frac{1}{2}\pi = - \frac{1}{3}\pi + k \cdot 2\pi \cr & x = - \frac{1}{6}\pi + k \cdot 2\pi \vee x = - \frac{5}{6}\pi + k \cdot 2\pi \cr & Voor\,\,[0,2\pi ]: \cr & x = 1\frac{5}{6}\pi \vee x = 1\frac{1}{6}\pi \cr} $Stap voor stap... Lukt dat?6. Goniometrische vergelijkingen oplossen WvR zaterdag 21 mei 2016
WvR zaterdag 21 mei 2016
©2001-2022 WisFaq