\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 77709 Re: Re: Raaklijnen aan een cirkel Moet de vergelijking in -4kČ-16k+384 uitkomen? Maar dan is de D negatief en zijn er dus geen oplossingen? jantje 2de graad ASO - zondag 28 februari 2016 Antwoord Bij mij komt er ook $D=-4b^2-16b+384$ uit en voor $D=0$ komen daar dan mooie oplossingen uit:$-4b^2-16b+384=0$$b^2+4b-96=0$$(b-8)(b+12)=0$$b=8$ of $b=-12$Tada! Opgelost...Je zou natuurlijk altijd een tekening kunnen maken! Dat is eigenlijk best wel een goede tip, al zeg ik het zelf. Maar ja, ik heb makkelijk praten...Maar uiteindelijk... gaat het wel lukken toch? Je bent goed bezig... WvR zondag 28 februari 2016 ©2001-2022 WisFaq
\require{AMSmath}
Moet de vergelijking in -4kČ-16k+384 uitkomen? Maar dan is de D negatief en zijn er dus geen oplossingen? jantje 2de graad ASO - zondag 28 februari 2016
jantje 2de graad ASO - zondag 28 februari 2016
Bij mij komt er ook $D=-4b^2-16b+384$ uit en voor $D=0$ komen daar dan mooie oplossingen uit:$-4b^2-16b+384=0$$b^2+4b-96=0$$(b-8)(b+12)=0$$b=8$ of $b=-12$Tada! Opgelost...Je zou natuurlijk altijd een tekening kunnen maken! Dat is eigenlijk best wel een goede tip, al zeg ik het zelf. Maar ja, ik heb makkelijk praten...Maar uiteindelijk... gaat het wel lukken toch? Je bent goed bezig... WvR zondag 28 februari 2016
WvR zondag 28 februari 2016
©2001-2022 WisFaq