\require{AMSmath} Binaire getallen vermenigvuldigen Hoe vermenigvuldig je twee getallen van 4 cijfers onder elkaar in het binaire stelsel? Lieke Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 december 2001 Antwoord Eigenlijk net als 'normaal'. Hierbij gebruik je:0 × 0 = 01 × 0 = 00 × 1 = 01 × 1 = 1Het ziet er dan zo uit:De laatste optelling is wel 'ietsje' lastiger. Uitgeschreven van rechts naar links:1+..1 opschrijven1+0=1 1 opschrijven0+0+1=11 opschrijven1+0+1+1=111 opschrijven 1 onthouden1+0+0+1=100 opschrijven 1 onthouden1+1+0=100 opschrijven 1 onthouden1+1=100 opschrijven 1 onthouden1+..1 opschrijven..en klaar! WvR woensdag 12 december 2001 Re: Binaire getallen vermenigvuldigen Re: Binaire getallen vermenigvuldigen ©2001-2022 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe vermenigvuldig je twee getallen van 4 cijfers onder elkaar in het binaire stelsel? Lieke Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 december 2001
Lieke Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 december 2001
Eigenlijk net als 'normaal'. Hierbij gebruik je:0 × 0 = 01 × 0 = 00 × 1 = 01 × 1 = 1Het ziet er dan zo uit:De laatste optelling is wel 'ietsje' lastiger. Uitgeschreven van rechts naar links:1+..1 opschrijven1+0=1 1 opschrijven0+0+1=11 opschrijven1+0+1+1=111 opschrijven 1 onthouden1+0+0+1=100 opschrijven 1 onthouden1+1+0=100 opschrijven 1 onthouden1+1=100 opschrijven 1 onthouden1+..1 opschrijven..en klaar! WvR woensdag 12 december 2001
WvR woensdag 12 december 2001
©2001-2022 WisFaq