Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ik wil een stelsel ingeven met x als constante

y=2x+5
x=-3
y instellen met TI84plus is geen probleem, maar wel x=-3. Hoe moet ik dat doen?

Christ
2de graad ASO - zaterdag 3 oktober 2015

Antwoord

Je bedoelt dat je bij GRAPH de formules wilt invoeren om het snijpunt te bepalen?

Dat zal niet gaan want $x=-3$ is geen functie.

Maar 't is ook onzin, want om het stelsel op te lossen wil je de waarde van $x$ (en $y$) weten, maar die van $x$ weet je al... dus $y=2·-3+5=-1$. De oplossing is:

$(x,y)=(-3,-1) $

Daar heb je geen GR voor nodig...

WvR
zaterdag 3 oktober 2015

 Re: Ik wil een stelsel ingeven met x als constante  

©2001-2024 WisFaq