Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Z scores

Voor een populatie met gemiddelde ('mu)= 50 en standaardafwijking= 12, moet je de X score vinden van de volgende z-score: z=-0,25

z-score= (X - gemiddelde)/ standaardafwijking

yalda
Student universiteit - dinsdag 15 september 2015

Antwoord

Hallo Yalda,

Ik heb maar even haakjes in je formule gezet, deze zijn wel nodig

Bedenk dat als:

q76274img1.gif

Dan geldt:

q76274img2.gif

q76274img3.gif

Hierin zie je ook de betekenis van een Z-score. De Z-score geeft aan hoeveel keer de standaardafwijking een waarneming X verwijderd is van het gemiddelde.
Jouw Z-score van -0,25 geeft aan dat de waarneming X 0,25·12 kleiner is dan het gemiddelde.

Lukt het hiermee?

GHvD
dinsdag 15 september 2015

©2001-2024 WisFaq