Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

RAD

Hoe verwijder ik de RAD in de display, want als ik getallen bij elkaar wil optellen, verschijnen er telkens drie nullen achter de komma. Dat wil ik niet meer.

Karin
Ouder - zondag 12 juli 2015

Antwoord

Hallo Karin,

Bij verschillende rekenmachines werkt dit anders, helaas geef je niet aan welke rekenmachine je gebruikt. Ik kan dus alleen in het algemeen aangeven waar je moet zoeken.
De aanduiding RAD heeft waarschijnlijk niets te maken met het aantal decimalen achter de komma, wel met de eenheid waarin hoeken worden aangeduid (radialen in plaats van graden).

Wellicht gebruik je een versie van de populaire Casio 82. Druk dan een aantal keer op het knopje MODE totdat je in het scherm ziet:

FIX SCI NORM

Druk dan op cijfertoets 3 (waarmee je kiest voor NORM) en je hebt je normale aanduiding terug.

Op andere rekenmachines moet je vaak zoeken naar de functie FIX. Soms is dit een aanduiding op of boven een knopje. Kies deze functie en geef aan hoeveel decimalen je wilt zien (bijvoorbeeld: FIX -$>$ 2 geeft voortaan steeds twee decimalen). Als je de normale instelling wilt, probeer dan na FIX de decimale punt.

Werken deze methodes niet voor jouw rekenmachine, zoek dan eens met GOOGLE op het typenummer + manual van jouw apparaat. Van de meeste rekenmachines is de manual op internet te vinden. Of stel een vervolgvraag bij ons, maar geef ook dan even aan welke rekenmachine je gebruikt.

GHvD
zondag 12 juli 2015

©2001-2024 WisFaq