\require{AMSmath} Welke annuiteit? Welke annuiteit hoort bij een hoofdsom van 75000 euro, een renteprecentage van 0,45% per maand en een looptijd van 180 maanden? Na hoeveel maanden is de helft van de hoofdsom afgelost? Rachle Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 29 november 2014 Antwoord 's Kijken op Je gaat je spaargeld gebruiken voor je studie.$a=1,0045$$b=?$$X_0=75000$$X_{180}=0$Gebruik de formule voor $b$ van Re: Je gaat je spaargeld gebruiken voor je studie.$\eqalign{b = \frac{{(1 - 1,0045)(75000 \cdot 1,0045^{180} - 0)}}{{1,0045^{180} - 1}} \approx - 608,84}$$b\approx-608,84$Dan met de formule voor $t$ uitrekenen wanneer de helft is afgelost.$\eqalign{t = \frac{{\ln \left( {\frac{{1,0045 \cdot 37500 - 608,84 - 37500}}{{1,0045 \cdot 75000 - 608,84 - 75000}}} \right)}}{{\ln (1,0045)}}\approx 109}$$t\approx 109$ WvR zaterdag 29 november 2014 Re: Annuitǝiten ©2001-2022 WisFaq
\require{AMSmath}
Welke annuiteit hoort bij een hoofdsom van 75000 euro, een renteprecentage van 0,45% per maand en een looptijd van 180 maanden? Na hoeveel maanden is de helft van de hoofdsom afgelost? Rachle Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 29 november 2014
Rachle Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 29 november 2014
's Kijken op Je gaat je spaargeld gebruiken voor je studie.$a=1,0045$$b=?$$X_0=75000$$X_{180}=0$Gebruik de formule voor $b$ van Re: Je gaat je spaargeld gebruiken voor je studie.$\eqalign{b = \frac{{(1 - 1,0045)(75000 \cdot 1,0045^{180} - 0)}}{{1,0045^{180} - 1}} \approx - 608,84}$$b\approx-608,84$Dan met de formule voor $t$ uitrekenen wanneer de helft is afgelost.$\eqalign{t = \frac{{\ln \left( {\frac{{1,0045 \cdot 37500 - 608,84 - 37500}}{{1,0045 \cdot 75000 - 608,84 - 75000}}} \right)}}{{\ln (1,0045)}}\approx 109}$$t\approx 109$ WvR zaterdag 29 november 2014
WvR zaterdag 29 november 2014
©2001-2022 WisFaq