Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Loodrechte stand

Dus ik de rico van AB gevonden het is 2, maar omdat het loodrecht is gebruiken we m1·m2 = -1. m1 was (-2,2) en m2 was (0,1/2). Mu als ik die formule gebruik komt dit uit (-2,2)·(0,1/2)= -1. Is dit fout of juist, want ik moet als antwoord -1/2 hebben.

mehdi
2de graad ASO - zaterdag 22 november 2014

Antwoord

Het lijkt er op dat je geen helder idee hebt van het begrip richtingscoëfficiënt.
Het is in elk geval een getal en zeker geen getallenpaar. Een schrijfwijze als m1 = (-2,2) kan dus helemaal niet. En zoiets als
(-2,2) x (0,1/2) = -1 kan dus ook helemaal niet voorkomen.

Je schrijft dat de rc van AB gelijk is aan 2. Hoe je eraan gekomen bent is niet duidelijk, maar laten we aannemen dat het klopt.
Je wilt nu blijkbaar de rc van een lijn die loodrecht op AB staat te weten komen.
Met m1· m2 = -1 krijg je nu
2·m2 = -1 en delen door 2 geeft dan m2 = -1/2

MBL
zaterdag 22 november 2014

©2001-2024 WisFaq