Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Abscis

De rechte met vgl y=1/2 snijdt de grafiek van f(x)= enx/(1-ex) in een punt met abscis q. Bepaal q

Mijn vragen:
Wat is een abscis en hoe bereken je die dan?

Ymke
3de graad ASO - zondag 16 november 2014

Antwoord

Abscis is een wat oudere term voor wat we nu gewoon $x$-coordinaat noemen.
Je moet dus kennelijk de vergelijking $
\Large\frac{e^{nx}}{1-e^x}=\frac12
$ oplossen...

Zie Abscis

kphart
zondag 16 november 2014

©2001-2024 WisFaq