\require{AMSmath} Inhoud schaal Ik moet met een berekening laten zien dat de inhoud van de schaal gelijk is aan 4474,5 cm3. Hoe moet ik dat doen? sevvoo Leerling bovenbouw vmbo - zaterdag 8 november 2014 Antwoord De formule voor de inhoud van een kegel:Inhoud=$\frac{1}{3}\cdot\pi\cdot r^{2}\cdot h$Voor de inhoud van de schaal bereken je eerst de inhoud van de 'grote kegel'. De straal is 15 en de hoogte is 27.Daar trek je dan de inhoud van de 'kleine kegel' af. De straal is 10 en de hoogte is 18.$\frac{1}{3}\cdot3,14\cdot15^{2}\cdot27-\frac{1}{3}\cdot3,14\cdot10^{2}\cdot18=4474,5$Je moet dan wel voor $\pi$ de waarde 3,14 nemen, dat dan weer wel... WvR zaterdag 8 november 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet met een berekening laten zien dat de inhoud van de schaal gelijk is aan 4474,5 cm3. Hoe moet ik dat doen? sevvoo Leerling bovenbouw vmbo - zaterdag 8 november 2014
sevvoo Leerling bovenbouw vmbo - zaterdag 8 november 2014
De formule voor de inhoud van een kegel:Inhoud=$\frac{1}{3}\cdot\pi\cdot r^{2}\cdot h$Voor de inhoud van de schaal bereken je eerst de inhoud van de 'grote kegel'. De straal is 15 en de hoogte is 27.Daar trek je dan de inhoud van de 'kleine kegel' af. De straal is 10 en de hoogte is 18.$\frac{1}{3}\cdot3,14\cdot15^{2}\cdot27-\frac{1}{3}\cdot3,14\cdot10^{2}\cdot18=4474,5$Je moet dan wel voor $\pi$ de waarde 3,14 nemen, dat dan weer wel... WvR zaterdag 8 november 2014
WvR zaterdag 8 november 2014
©2001-2025 WisFaq