\require{AMSmath} Zwaartepunt AZ berekenen adhv enkele gegevens Voor een ΔABC met zwaartepunt Z geven we: a = 4, |BZ|2 + |CZ|2 = 26. Bereken |AZ|. Imane 3de graad ASO - maandag 27 oktober 2014 Antwoord Als M het midden is van BC, gebruik dan de formule voor de lengte van een zwaartelijn (in feite voor ZM) in driehoek BZC. MBL maandag 27 oktober 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Voor een ΔABC met zwaartepunt Z geven we: a = 4, |BZ|2 + |CZ|2 = 26. Bereken |AZ|. Imane 3de graad ASO - maandag 27 oktober 2014
Imane 3de graad ASO - maandag 27 oktober 2014
Als M het midden is van BC, gebruik dan de formule voor de lengte van een zwaartelijn (in feite voor ZM) in driehoek BZC. MBL maandag 27 oktober 2014
MBL maandag 27 oktober 2014
©2001-2024 WisFaq