Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Marginale kostenfunctie

q is het aantal ton goederen die geproduceerd worden. Veronderstel dat
momenteel de productie van 2 ton goederen 100000 euro kost. K(q) wordt
uigedrukt in eenheden van duizend euro. Hoeveel bedraagt de kost van 3 ton
goederen op dit moment.

marginale kostenfunctie = k(q) = q2 + ((2q+3)/q2+3q)
Ik heb geen idee hoe probleem te berekenen?

sander
Student universiteit België - dinsdag 12 augustus 2014

Antwoord

Sander,

K(q)= $\int{}$k(q)dq en K(2) is gegeven.

kn
dinsdag 12 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq