Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten bepalen

f(x)=-0,5x2+2x-1 en g(x)= x-5
  1. bepaal de eventuele snijpunten van de grafieken van deze functies
  2. voor welke waarde van x geldt: f(x)$>$g(x)?
Alvast bedankt

Jordy
2de graad ASO - zondag 3 augustus 2014

Antwoord

Om de snijpunten te berekenen neem je f(x)=g(x), dus

-0,5x2+2x-1=x-5

...en dan oplossen...

Je vindt dan twee waarden voor 'x, dus twee snijpunten waar f(x)=g(x) en de vraag is dan: wanneer is f(x)$>$g(x)? Maak een schets van de grafieken (een bergparabool en een lijn) en dan ben je er wel uit...

q73596img1.gif

...misschien kan je de spelregels 's lezen...

WvR
zondag 3 augustus 2014

©2001-2024 WisFaq