\require{AMSmath} Wat is van dit voorwerp het volume? Een voorwerp heeft een massa van 156 gram. De dichtheid van het voorwerp is het 7,8 g/cm3. Wat is van dit voorwerp het volume? Robin Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 6 juli 2014 Antwoord Er geldt:$dichtheid$=$\large\frac{massa}{volume}$Invullen geeft:$7,8$=$\large\frac{156}{V}$Denk aan:Als je '12' en de '3' weet dan kan je de '4' vinden door '12' te delen door '3'. Je moet hier '156' delen door '7,8' om $V$ te vinden.$7,8$=$\large\frac{156}{V}$$V$=$\large\frac{156}{7,8}$=$20$cm3 WvR zondag 6 juli 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Een voorwerp heeft een massa van 156 gram. De dichtheid van het voorwerp is het 7,8 g/cm3. Wat is van dit voorwerp het volume? Robin Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 6 juli 2014
Robin Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 6 juli 2014
Er geldt:$dichtheid$=$\large\frac{massa}{volume}$Invullen geeft:$7,8$=$\large\frac{156}{V}$Denk aan:Als je '12' en de '3' weet dan kan je de '4' vinden door '12' te delen door '3'. Je moet hier '156' delen door '7,8' om $V$ te vinden.$7,8$=$\large\frac{156}{V}$$V$=$\large\frac{156}{7,8}$=$20$cm3 WvR zondag 6 juli 2014
WvR zondag 6 juli 2014
©2001-2024 WisFaq