\require{AMSmath} Logaritmen, los op in R 51-3x = 72x-4 Deze is onmogelijk te verwerken naar hetzelfde grondtal, 5 en 7 zijn ook priemgetallen. Toch wordt volgend antwoord als juist gegeven: ( Log5 - 4 Log7 ) / ( 3.Log5 + 2 Log7 ) SA 3de graad ASO - woensdag 14 mei 2014 Antwoord 5(1-3x) = 7(2x-4) log(5(1-3x)) = log(7(2x-4)) (1-3x)log(5) = (2x-4)log(7) Bedenk dat log(5) en log(7) 'gewoon' getallen zijn, net als 5, 2/7 of √2. Je kunt dus haakjes wegwerken en x oplossen met de balansmethode. Lukt het hiermee? GHvD woensdag 14 mei 2014 Re: Logaritmen, los op in R ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
51-3x = 72x-4 Deze is onmogelijk te verwerken naar hetzelfde grondtal, 5 en 7 zijn ook priemgetallen. Toch wordt volgend antwoord als juist gegeven: ( Log5 - 4 Log7 ) / ( 3.Log5 + 2 Log7 ) SA 3de graad ASO - woensdag 14 mei 2014
SA 3de graad ASO - woensdag 14 mei 2014
5(1-3x) = 7(2x-4) log(5(1-3x)) = log(7(2x-4)) (1-3x)log(5) = (2x-4)log(7) Bedenk dat log(5) en log(7) 'gewoon' getallen zijn, net als 5, 2/7 of √2. Je kunt dus haakjes wegwerken en x oplossen met de balansmethode. Lukt het hiermee? GHvD woensdag 14 mei 2014
GHvD woensdag 14 mei 2014
©2001-2024 WisFaq