\require{AMSmath} Stelling van pythagoras met twee onbekende lijnen en twee hoeken HoiJe hebt een driehoek en de schuine lijn (c) is 17cm, a en b weet je niet maar ab is wel 90 graden en hoek cb is 25 graden. Wat is de lengte van a? Emilie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 mei 2014 Antwoord Als ik het goed lees dan heb je driehoek ABC:$\angle$A=25°, $\angle$C=90° en AB=17.Om de lengte van BC te bereken zou je de sinus kunnen gebruiken. Heb je dat al 's gezien?Zie ook Rekenen met sinus, cosinus en tangens WvR maandag 5 mei 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HoiJe hebt een driehoek en de schuine lijn (c) is 17cm, a en b weet je niet maar ab is wel 90 graden en hoek cb is 25 graden. Wat is de lengte van a? Emilie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 mei 2014
Emilie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 mei 2014
Als ik het goed lees dan heb je driehoek ABC:$\angle$A=25°, $\angle$C=90° en AB=17.Om de lengte van BC te bereken zou je de sinus kunnen gebruiken. Heb je dat al 's gezien?Zie ook Rekenen met sinus, cosinus en tangens WvR maandag 5 mei 2014
WvR maandag 5 mei 2014
©2001-2024 WisFaq