\require{AMSmath} Integreren van oneven machten van sin of cos Ik snap niet hoe je de primitieve van cos3(x) moet berekenen.Ik begrijp dat de primitieve van cos2(x) = 1/2x+1/4sin(2x), maar hoe doe ik dan cos3(x)??Alvast bedankt!!Integreren Maike Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 april 2014 Antwoord DagOneven machten van sin of cos zijn gemakkelijk te integreren.$\int{}$cos3x.dx = $\int{}$cos2x.cosx.dx = $\int{}$(1-sin2x).d(sinx)Met sinx = u wordt dit inderdaad een eenvoudige integraal.Ok? LL donderdag 24 april 2014 ©2001-2022 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap niet hoe je de primitieve van cos3(x) moet berekenen.Ik begrijp dat de primitieve van cos2(x) = 1/2x+1/4sin(2x), maar hoe doe ik dan cos3(x)??Alvast bedankt!!Integreren Maike Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 april 2014
Maike Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 april 2014
DagOneven machten van sin of cos zijn gemakkelijk te integreren.$\int{}$cos3x.dx = $\int{}$cos2x.cosx.dx = $\int{}$(1-sin2x).d(sinx)Met sinx = u wordt dit inderdaad een eenvoudige integraal.Ok? LL donderdag 24 april 2014
LL donderdag 24 april 2014
©2001-2022 WisFaq