Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk omzetten naar een vergelijking

Beste,

Ik zou graag mijn zoon helpen om het vraagstuk waar hij de uitkomst van heeft om te zetten in een correcte vergelijking. Ik ben half de 50 en wiskunde is voor mij een heel eind terug in de geschiedenis.

Dit is het vraagstuk :

"Mijn zoon is 5 x zo oud als mijn dochter en mijn vrouw is 5 x ouder dan mijn zoon en ik ben 2 x zo oud als mijn vrouw, terwijl oma 81 jaar oud is even oud is als wij allemaal samen. Hoe oud is mijn zoon?"

Uitkomst zoon = 5 jaar

Jos Bo
3de graad ASO - vrijdag 18 april 2014

Antwoord

Neem voor de leeftijd van de dochter 'd' (waarom?) en zet alles in een tabel:

q72725img1.gif

50d+25d+5d+d=81
81d=81
d=1

De zoon is 5 jaar oud.

WvR
vrijdag 18 april 2014

©2001-2024 WisFaq