Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies van twee veranderlijken

Hoe moet de volgende oefening?

Gegeven: $f(x,y)=\sqrt{1-(x^{2}+y^{2})}$

Gevraagd: Zoek de vergelijking van de raaklijn aan de uitsnijding van de halve bol met het vlak $y=\frac{1}{2}\sqrt{2}$ en de raaklijn aan de uitsnijding van de halve bol met het vlak $x=\frac{1}{2}$

Kevin
3de graad ASO - dinsdag 7 januari 2014

Antwoord

Hallo Kevin,

De doorsneden van de halve bol met de vlakken y=1/2Ö2 en x=1/2 zijn halve cirkels. Je zult eerst een bepaald punt moeten benoemen voordat je de vergelijking van een raaklijn in dat punt kunt opstellen.

GHvD
dinsdag 14 januari 2014

©2001-2024 WisFaq