\require{AMSmath} Primitieveren xarctanx Voor het vak Analyse 1 moet ik de integraal òxarctanx dx uitrekenen die loopt van 0 tot Ö3 Nu weet ik wel wat de oplossing van òarctanx dx is, namelijk: òarctanx dx =[x·arctan(x)] - òx·1/(1+x2) dx = [x·arctan(x) - 1/2ln(1+x2)] Maar nu weet ik eigenlijk niet waar het tweede gedeelte vandaan komt, dus; (1/2ln(1+x2) En daarom lukt het me denk ik ook niet om òxarctanx dx op te lossen. Kan iemand me helpen? Marijk Student universiteit - vrijdag 13 december 2013 Antwoord Misschien is het het simpelst om dat tweede stuk te differentiëren en te zien dat het klopt. MBL vrijdag 13 december 2013 ©2001-2022 WisFaq
\require{AMSmath}
Voor het vak Analyse 1 moet ik de integraal òxarctanx dx uitrekenen die loopt van 0 tot Ö3 Nu weet ik wel wat de oplossing van òarctanx dx is, namelijk: òarctanx dx =[x·arctan(x)] - òx·1/(1+x2) dx = [x·arctan(x) - 1/2ln(1+x2)] Maar nu weet ik eigenlijk niet waar het tweede gedeelte vandaan komt, dus; (1/2ln(1+x2) En daarom lukt het me denk ik ook niet om òxarctanx dx op te lossen. Kan iemand me helpen? Marijk Student universiteit - vrijdag 13 december 2013
Marijk Student universiteit - vrijdag 13 december 2013
Misschien is het het simpelst om dat tweede stuk te differentiëren en te zien dat het klopt. MBL vrijdag 13 december 2013
MBL vrijdag 13 december 2013
©2001-2022 WisFaq