Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies - intervallen

Ik moet het interval waartoe m mag behoren bepalen zodat de vergelijking x2 + 2mx+m+2 = 0 twee verschillende oplossingen heeft die hetzelfde teken hebben.
De oplossing is : m$\in$[-2,-1[U]2,$\to$[
Maar ik weet niet hoe eraan te beginnen.

Karel
2de graad ASO - zondag 8 december 2013

Antwoord

In het kader van ax2+bx+c=0 geldt: a=1, b=2m en c=m+2. Bereken de discriminant D=b2-4ac en stel als eis D$>$0. Zou dat lukken?
Daarna moet je nog wel even nadenken over 'hetzelfde teken'.

Zie ook Functies - intervallen

WvR
zondag 8 december 2013

©2001-2024 WisFaq