\require{AMSmath} Tweedegraagsvergelijking met parameters Ik moet volgende oefening oplossen: Los op naar x (a, b, p en q zijn reële parameters). abx2+(2a-2b)x-4=0 coëfficienten: a=ab b=2a-2b c=-4 D=4a2-8ab+4b2+16ab=4a2+4b2+8ab Ik weet niet hoe ik hiermee verder moet... Tim B. Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 1 oktober 2013 Antwoord Je bent al gekomen tot tot: D=4a2 + 8ab + 4b2 Schrijf dit als: D = (2a + 2b)2 Dan is Ö(D) = (2a + 2b) Stel nu zorgvuldig de ABC-formule op, dan blijkt dat je veel kunt vereenvoudigen. Wellicht ten overvloede: verwar de reële parameters a en b uit jouw vergelijking niet met de A, B en C van de ABC-formule. GHvD dinsdag 1 oktober 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet volgende oefening oplossen: Los op naar x (a, b, p en q zijn reële parameters). abx2+(2a-2b)x-4=0 coëfficienten: a=ab b=2a-2b c=-4 D=4a2-8ab+4b2+16ab=4a2+4b2+8ab Ik weet niet hoe ik hiermee verder moet... Tim B. Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 1 oktober 2013
Tim B. Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 1 oktober 2013
Je bent al gekomen tot tot: D=4a2 + 8ab + 4b2 Schrijf dit als: D = (2a + 2b)2 Dan is Ö(D) = (2a + 2b) Stel nu zorgvuldig de ABC-formule op, dan blijkt dat je veel kunt vereenvoudigen. Wellicht ten overvloede: verwar de reële parameters a en b uit jouw vergelijking niet met de A, B en C van de ABC-formule. GHvD dinsdag 1 oktober 2013
GHvD dinsdag 1 oktober 2013
©2001-2024 WisFaq