Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70938 

Re: Veeltermvergelijking

de n-de machtswortels uit -1 kunnen enkel i,-i en -1 zijn

dus

(z+2)/(4-z)=-1
(z+2)/(4-z)=-i
(z+2)/(4-z)=+i

dan bekom ik uit de tweede en derde vgl: z=3-i en z=3+i

dit klopt echter niet, waar zit ik fout?

Dries
Student universiteit België - zaterdag 28 september 2013

Antwoord

Je eerste regel is fout: $1$ heeft $n$ (verschillende) $n$-demachtswortels, namelijk $e^{i\frac{2k}n\pi}$, voor $k=0,1,\ldots,n-1$.

kphart
zaterdag 28 september 2013

©2001-2025 WisFaq