Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe herleid ik sin²x

Beste,

Ik zou graag zelf met de basisregel cos2x + sin2x = 1 eruit komen wat dan juist cos2x is. Als ik gewoon sin2x naar rechts zet dan krijg ik cos2x = 1 - sin2x wat niet correct is want het moet (1+cos(2x))/2 zijn.

Kan iemand mij hierbij helpen?

Mvg,

Bert J
Student universiteit België - dinsdag 30 juli 2013

Antwoord

Er gelden een aantal dingen:

q70695img1.gif

Met de verdubbelingsformules kan je dan wel een uitdrukking voor sin2x afleiden:

$
\begin{array}{l}
\cos (2x) = 1 - 2\sin ^2 x \\
2\sin ^2 x = 1 - \cos (2x) \\
\sin ^2 x = \frac{{1 - \cos (2x)}}{2} \\
\end{array}
$

Helpt dat?

PS
Er is met cos2x = 1 - sin2x niet veel mis... tenzij... je er nog iets anders mee moet...

WvR
dinsdag 30 juli 2013

©2001-2024 WisFaq