Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepalen van contourplot voor 2 variablelen

Hallo,

Ik vraag mij af hoe ik zonder gebruik te maken van een rekenprogramma de contourlijnen van volgende functie kan bepalen:

F(y1, y2)=(y1-2)2 + (y2-3)2

Alvast bedankt!

SP
Student universiteit België - vrijdag 21 juni 2013

Antwoord

Als je niveaukrommen wilt tekenen van z=(x-2)2+(y-3)2 dan neem je vaste waarden voor z en teken je de krommen die je zo krijgt:

z=0, (x-2)2+(y-3)2=0 geeft het punt (2,3)
z=1, (x-2)2+(y-3)2=1 geeft een cirkel met met middelpunt (2,3) en r=1
z=2, idem maar met straal Ö2
z=3, idem r=Ö3
z=4, ...
Enz...

Je zou ook kunnen kiezen voor z=0, 1, 4, 9, 16, ...

Zou het dan gaan?

WvR
zaterdag 22 juni 2013

©2001-2024 WisFaq