Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Analytisch bewijs concurrentie middelloodlijnen

Ik zou analytisch moeten bewijzen dat de middelloodlijnen van een driehoek elkaar snijden.

Ik ben begonnen met hoekpunt A op de y-as te leggen en B en C op de x-as.

Nu zou ik willen gebruik maken van de eigenschap dat
rico . rico = -1 bij loodrechten, maar ik heb nu een probleem bij BC.

Kan ik dit toch oplossen met de driehoek zo te laten liggen of is er nog een andere manier?

Leen
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 1 maart 2013

Antwoord

rico(BC) is inderdaad gelijk aan 0.
De rico van de middelloodlijn hierop bestaat dus niet. Deze rechte is evenwijdig met de y-as en de vergelijking is van de vorm x = a.
Stel co(B) = (b,0) en co(C) = (c,0)
Vermits de middelloodlijn door het punt ((b+c)/2,0) gaat, is de vergelijking :

x= (b+c)/2

LL
vrijdag 1 maart 2013

©2001-2024 WisFaq