Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van wortels

De wortels van de veeltermvergelijking in z ∈ C:
9z3 + (−10 + 2√3i)z2 + (2/3 − 2√3i)z + 1/3 = 0
zijn z0,z1 en z2. Enkel z0 is een reëele wortel; de wortels z1 en z2 zijn niet reëeel.
Vraag 1.1: Bereken (2 − √3i)2.
Hoe start je het best aan deze vraag, ik begrijp niet wat ze bedoelen met bereken...

Eline
Student universiteit België - zaterdag 6 oktober 2012

Antwoord

Ik snap het eigenlijk ook niet zo goed want volgens mij vraag je om het product (2-iÖ3).2 uit te rekenen. Ik denk dat je daar geen hulp bij nodig zult hebben.
Voor zover het je verder helpt: de oplossingen van de vergelijking zijn achtereenvolgend z = 1, z = -1/18(1+iÖ3) en z = -1/6(-1+iÖ3)

MBL
zaterdag 6 oktober 2012

 Re: Berekenen van wortels 

©2001-2024 WisFaq