\require{AMSmath} Limiet irrationale Hey ik moet deze limiet oplossen maar zit vast nu: lim(x→ +∞ / -∞) (2x- ∛(8x^3+2x^2+1)) = lim(x→ +∞ / -∞) (4x^2- ∛((8x^3+2x^2+1)^2 ))/(2x+ ∛(8x^3+2x^2+1))= lim(x→ +∞ / -∞) (8x^2- 8x^3-2x^2-1)/((2x+ ∛((8x^3+2x^2+1)^2 )) wat moet ik verder doen? Stijn Overige TSO-BSO - woensdag 5 september 2012 Antwoord Stijn, Noem 2x=p en 3Ö..=q, en gebruik de relatie p-q= (p3-q3)/(p2+pq+q2) kn woensdag 5 september 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hey ik moet deze limiet oplossen maar zit vast nu: lim(x→ +∞ / -∞) (2x- ∛(8x^3+2x^2+1)) = lim(x→ +∞ / -∞) (4x^2- ∛((8x^3+2x^2+1)^2 ))/(2x+ ∛(8x^3+2x^2+1))= lim(x→ +∞ / -∞) (8x^2- 8x^3-2x^2-1)/((2x+ ∛((8x^3+2x^2+1)^2 )) wat moet ik verder doen? Stijn Overige TSO-BSO - woensdag 5 september 2012
Stijn Overige TSO-BSO - woensdag 5 september 2012
Stijn, Noem 2x=p en 3Ö..=q, en gebruik de relatie p-q= (p3-q3)/(p2+pq+q2) kn woensdag 5 september 2012
kn woensdag 5 september 2012
©2001-2024 WisFaq