\require{AMSmath} Vergelijking met 2 onbekende oplossen Hallo,Zou iemand mij kunnen uitleggen hoe ik uit deze vergelijking mijn onbekende kan bereken?0=40+15·X+0.5·(-10)·X2Alvast bedankt,M.v.g. Joerie Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 21 augustus 2012 Antwoord Ik zie maar één variabele! 0=40+15·x+0.5·(-10)·x20=40+15x-5x2-5x2+15x+40=05x2-15x-40=0x2-3x-8=0...en dan kwadraatafsplitsen of de ABC-formule?Zie 2. Tweedegraads-vergelijkingen oplossen WvR dinsdag 21 augustus 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Zou iemand mij kunnen uitleggen hoe ik uit deze vergelijking mijn onbekende kan bereken?0=40+15·X+0.5·(-10)·X2Alvast bedankt,M.v.g. Joerie Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 21 augustus 2012
Joerie Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 21 augustus 2012
Ik zie maar één variabele! 0=40+15·x+0.5·(-10)·x20=40+15x-5x2-5x2+15x+40=05x2-15x-40=0x2-3x-8=0...en dan kwadraatafsplitsen of de ABC-formule?Zie 2. Tweedegraads-vergelijkingen oplossen WvR dinsdag 21 augustus 2012
WvR dinsdag 21 augustus 2012
©2001-2024 WisFaq