Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uitwerken tot functie van één veranderlijke

Beste mensen, ik krijg een productiefunctie Q: 5log( 1+√x . y) en de vraag is a. Maak met uw rekenmachine de grafiek van de isoquant door het punt waarvoor x= 16 en y =6 en

Nu als ik dit oplos dan krijg ik Q(16,6) = 5log25 en dat geeft 2. Dus men moet de isoquant van niveau 2 tekenen. Tot hier lukt het , maar dan staat in het antwoord : 2 = 5log( 1+√x . y) $\Rightarrow$ 25
en dan 1+√x . y en dan y = 24 / √x

Ik versta die laatste stappen niet, hoe komt men aan die laatste vergelijking die je dan in je GRM kan stoppen.
Kan iemand aub die stappen toelichten.

Dank u !

Dave
Student universiteit België - zondag 5 augustus 2012

Antwoord

Die logaritme dient er uitsluitend toe om je in de war te brengen.
We hebben gewoon de grafiek van 1+√x·y=1+√16·6, dus:
Dus
y·√x=6·√16
Dus
y·√x=24
dus y=24/√x

hk
zondag 5 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq