Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67593 

Re: Standaardafwijking berekenen

Sorry, ik heb mijn vraag niet volledig gesteld.
De gemiddelde lengte is 161,1 cm
10% is langer dan 170,6 cm
Bereken de standaardafwijking? (Daarbij is het van belang dat de uitwerking, mits de GR wordt gebruikt, uitgeschreven wordt voor de Casio)

Odette
Docent - donderdag 17 mei 2012

Antwoord

X: de lengte
X is normaal verdeeld met m=161,1 en s.
Er geldt: P(X170.6)0.90
Gevraagd: geef de standaarddeviatie s.

Oplossing:
$
\phi (z) = 0,90 \Rightarrow z = {\rm{1}}{\rm{,282}}
$
Er geldt: $
{\large\rm{z = }}\frac{{{\rm{x - m}}}}{{\rm{s}}} \Rightarrow {\rm{1}}{\rm{,282 = }}\frac{{{\rm{170}}{\rm{.6 - 161}}{\rm{,1}}}}{{\rm{s}}}
$
Oplossen geeft je de waarde van s.

WvR
donderdag 17 mei 2012

©2001-2025 WisFaq