Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

mijn vraag aan julie is hoe ik dit soort oplossingen oplos
op mijn school leert desbetreffende docent ons dit absoluut niet daarom mijn vraag hoe los ik dit op

4/2x+52=7x/2-10

henk
Leerling mbo - vrijdag 17 januari 2003

Antwoord

Je bedoelt de vergelijking: 4/2x + 52 = 7x/2 - 10?

Een goed idee is het om links en rechts te vermenigvuldigen met x.
Je krijgt 2 + 52x = 3,5x2 - 10x , en nu herleiden op nul
3,5x2 - 62x - 2 = 0 , en dan gebruik je de abc-formule.

jr
vrijdag 17 januari 2003

©2001-2024 WisFaq